top of page

Goal mapping 

Goal Mapping - individ

Mål, mål, mera mål! Jag kan inte nog poängtera hur viktigt det är att sätta mål för att hitta energi, passion och meningsfullhet i livet. Att sätta sina mål handlar om att konkretisera sina önskningar över vad man faktiskt vill uppnå.

 

Varför är mål så viktiga?

  • Mål ger energi och en tydligare riktning

  • Mål ger oss ett ramverk och hjälper oss att navigera i vardagen

  • Mål är ett sätt att sätta gränser och hjälper oss att välja

  • Mål ger oss väggar att luta oss emot när vi är rädda och vilsna

  • Utan mål är det lätt att famla i mörkret

  • Hjärnan älskar mål och att tävla med sig själv  

 

Att inte sätta mål är som att sätta segel på en segelbåt utan destination, du kommer förr eller senare till en plats, men det är inte säkert att det blir där DU vill vara.

 

Goal Mapping är ett av marknadens mest effektiva verktyg när det gäller att nå mål.

 

Goal Mapping är en unik process där du får titta på din situation idag och vart du är på väg, vilka mål som är mest lockande för dig och hur du skall uppnå dem. Ofta sätter vi mål utan att veta varför vi vill nå dem och då är det inte konstigt om motivationen saknas. Här får du möjlighet att ändra på det en gång för alla och hitta de mål som är rätt just för dig.

 

Efter workshopen kommer du att ha bra och lättanvända verktyg för att nå dina mål. Det kan gälla dina privata mål eller mål för företaget.

 

För vem?

Privatpersoner eller företag som vill göra en förändring eller vill arbeta effektivare med målstyrning

 

Upplägg:

Kreativ workshopdag där vi varvar teori med praktiska övningar.

 

Som deltagare får du med dig:

  • Du får gå på djupet med varför du vill nå dina mål, där vi involverar både höger och vänster hjärnhalva när vi arbetar mot målen.

  • Workshopen består både av teori och praktiska övningar och bjuder på många aha- upplevelser.

  • Du får ett material som gör det möjligt att fortsätta processen på egen hand efteråt.

 

Vill ni få alla medarbetare att stäva mot samma mål? Vill ni att de skall bli motiverade och personligt engagerade i att uppnå dessa mål?

 

En utmaning i de allra flesta företag är att få alla medarbetare att förstå och känna sig delaktiga i företaget mål och visioner. Sanningen är att idag är det lätt att kopiera teknik, produktion och design mellan företag. Något som däremot är svårt att kopiera är medarbetarnas kompetens, inställning och förmåga att använda sin potential. 

 

Jag arbetar med den unika metoden Goal Mapping för att få medarbetarna att arbeta mot samma mål. Metoden innehåller vetenskaplig teori om hur hjärnan fungerar, moderna tekniker för inlärning och framgångsprinciper. Allt detta vävs samman i ett holistiskt system som tilltalar alla. 

Goal Mapping team

Varsågod. Här kan du ladda ner Goal Mapping verktyget helt gratis!

Goal Mapping verktyget

Traditionella metoder för målsättningsarbete fokuserar oftast på vänster hjärnhalva, som t ex ord och upprepningar. Goal Mapping utgörs av både ord, bilder, vilket även aktiverar den vänstra hjärnhalvan.Det är det som gör Goal Mapping så effektivt.

 

Goal Mapping är ett unikt och mångsidigt verktyg. Det kan användas på en mängd olika sätt för att uppnå sina syften. Över 2,5 mljoner människor ha använt sig av tekniken. 

 

Stora företag som t ex Microsoft, Dell, Siemens och British Telcom använder sig av det som strategiska verktyg för att göra medarbetarna  delaktiva i målarbetet.  

 

Goal Mapping ingår som ett centralt verktyg i programmet - PEAK Självledarskap.

”Find that thing

that makes your heart sing

and then find a way

to work within it”

bottom of page